top of page

Wij zijn
Vrienden van Kibera

Sinds 2019 hebben we al meer dan 400 kinderen kunnen 

ondersteunen met onderwijs in Kibera, Kenia

Onze visie en missie

De Stichting Vrienden van Kibera is in 2019 opgericht nadat we via collega’s/familie hoorden over het bestaan van het Oloo Children Centre. De oprichter en directeur Judy Oloo is als leraar in haar woonomgeving een schooltje begonnen voor kinderen waarvan ze wist dat ook het ‘officieel vrij toegankelijke onderwijs’ voor hen en hun ouders een brug te ver was.

 

Ze begon met een kleutergroep, inmiddels heeft ze een volwaardige ‘primary school’. Ze heeft lang en veel nevenbanen gehad om extra geld te genereren voor de school. Wij willen dat al haar aandacht en inzet naar de school gaat. Het doel van de Stichting is dan ook Oloo’s Children Centre in Kibera, Nairobi, Kenia te ondersteunen met geld (een maandelijks bedrag) en waar relevant met onze kennis, vaardigheden en contacten.

Bestuur

Lieke Aarninkhof – Voorzitter 
Gerda Geerdink – Secretaris 
Peter Doting – Penningmeester

 

en algemene bestuursleden:

Willem Bens

Chantal Kool

Noortje van der Meijden

Activiteiten

  • Fondsen en donateurs werven

  • De school structureel ondersteunen

  • Extra ondersteuning bieden

Algemeen

  • De Stichting heeft een ANBI status en is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer:

74000977

  • RSINummer:

 

859738917

 

  • Naam in ANBI programma belastingdienst:

 

Stichting Vrienden van Kibera;

Vestigingsplaats: Nijmegen

Jaarverslagen

Om potentiële schenkers zo goed mogelijk te kunnen informeren over de school onderhouden we contact met het Oloo Children Centre in Kibera. Dat gebeurt rechtstreeks via on line bijeenkomsten met medewerkers van de school en indirect via (Nederlandse) familie en collega’s die werkzaam zijn in Nairobi. Op die bijeenkomsten wordt besproken hoe we de school op korte en langere termijn zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Activiteiten in Nederland betreffen vooral het werven van fondsen en donateurs.

Beleidsplannen

bottom of page